Mac and Cheese Balls

Delicious and easy to make Mac and Cheese Balls. Exactly what you need to get through your decentral exams.

Ingredients:

500 g elbow macaroni

2 tablespoon butter

2 tablespoon flour

700 ml milk

500 g graded cheddar

500 g graded Gouda

2 eggs

700 g breadcrumbs

Vegetable oil (for frying)

Tomato-sauce

  1. Cook macaroni until al dente.
  2. In saucepan, melt butter and sprinkle flour into butter. Steer until thickens. Add warm milk and steer (about 2 minutes). Remove from heat and mix in cheese.
  3. Mix cheese mixture with macaroni and put in fridge for about 2 hours.
  4. Shape cold mac and cheese into meatball-sized balls and put them into freezer overnight.
  5. Beat eggs with two tablespoon and pour into a shallow bowl. Put breadcrumbs into another bowl. Dip frozen mac and cheese balls first into egg mixture and then with breadcrumbs.
  6. Heat up oil and fry mac and cheese balls until golden brown (about 4 minutes). (If you don’t want to fry, you can simply bake them for approximately 10-15 minutes at 200 degrees Celsius)
  7. Serve with Tomato sauce. Et voilà

Zutaten:

500 g Hörnli

2 Esslöffel Butter

2 Esslöffel Mehl

700 ml Milch

500 g geriebener Cheddar Cheese

500 g geriebener Gouda

2 Eier

700 g Paniermehl

Rapsöl (fürs frittieren)

Tomatensauce

  1. Die Hörnli al dente kochen.
  2. In einer Pfanne den Butter schmelzen und das Mehl dazugeben. Mixen bis es etwas fester wird und dann die aufgewärmte Milch dazugeben. Von der Hitze nehmen und die Käsemischung dazugeben.
  3. Anschließend die Käsemischung mit den Hörnli mixen und für 2h in den Kühlschrank stellen. Kaltes Mac and Cheese in Kugeln formen und über Nacht in das Gefrierfach.
  4. Eier und zwei Esslöffel Milch miteinander mixen und in eine Schale. Das Paniermehl ebenfalls in eine Schale geben.
  5. Die gefrorenen Mac and Cheese Balls zuerst in den Eier-mix und anschließend im Paniermehl wenden.
  6. Das Rapsöl aufheizen und die Mac and Cheese Balls bis goldig braun frittieren (ca 4 Minuten). (Falls du nicht frittieren willst kannst du die Mac and Cheese Balls auch ohne Problem für ca. 10-15 Minuten bei 200 Grad im Ofen backen.)
  7. Zusammen mit Tomatensauce servieren. Et voilà

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*