Decentral exams are getting closer, days are getting shorter and the weather in St. Gallen isn’t too great either. In short, it is perfect time to bake and enjoy a delicious American style apple pie. Today we present you a recipe with which you will easily master this fall.
Ingredients
Pie Crust:
340g all-purpose flour
1 teaspoon salt
1 teaspoon granulated sugar
225g cold butter
6 tablespoons ice cold water
Pie filling:
150g of sugar
½ teaspoon ground cinnamon
1/8 teaspoon ground cloves
1/8 teaspoon ground nutmeg
6 medium green cooking apples (e.g. Granny Smith)
2 tablespoons butter (cut into small pieces)
1 tablespoon granulated sugar
2 tablespoons milk
Pie Crust
- In a food processor, process the flour, salt and sugar until well combined. Add butter and process until butter bits are small pieces.
- Put mixture into a bowl and sprinkle with the ice-cold water. Fold with a spatula until the dough comes together.
- Put dough into fridge for approximately an hour.
- Take out dough and let it sit at room temperature for about 20 minutes.
- Then sprinkle four on the table and roll out dough.
Pie filling
- Preheat oven to 200 degrees Celsius
- Mix sugar, cinnamon, cloves and nutmeg together
- Peel, core, and slice apples into medium sized pieces. Toss apples with the sugar mixture and mix well.
- Put apple mixture into prepared pie-form and put butter pieces on top. Put remaining crust on top of pie and brush with milk and sprinkle 1 tablespoon of granulated sugar.
- Bake 45 to 50 minutes or until apple mixture reaches a temperature of approximately 80 degrees Celsius.
- Serve warm with a scoop of vanilla ice cream
Die dezentralen Prüfungen kommen näher, die Tage werden kürzer und das Wetter in St. Gallen ist auch nicht der Hammer. Kurz gesagt, die perfekte Zeit einen köstlichen Amerikanische Apple Pie zu backen und zu genießen. Heute präsentieren wir euch ein Rezept, mit welchem ihr diesen Herbst im Handumdrehen meistern werdet.
Zutaten
Kuchenteig:
340g Mehl
1 Teelöffel Salz
1 Teelöffel weißer Zucker
225g kalte Butter
6 Esslöffel kaltes Wasser
Kuchenfüllung:
150g Zucker
½ Teelöffel gemahlener Zimt
1/8 Teelöffel gemahlene Nelke
1/8 Teelöffel gemahlenes Muskat
6 Mittelgroße Äpfel (z.B. Granny Smith)
2 Esslöffel Butter (in kleine Stücke geschnitten)
1 Esslöffel Zucker
2 Esslöffel Milch
Kuchenteig
- In einem Mixer/Küchenmaschine das Mehl, Salz und Zucker gut mixen. Die Butter zufügen bis die Buttern in kleine Stücken gemixt ist.
- Die Mischung in eine Schüssels geben und mit dem kalten Wasser bestreuen. Danach mit einem Spachtel umfalten bis der Teig eine feste Konsistenz bekommen.
- Den Teig für ca. 1h in den Kühlschrank legen.
- Nach 1h den Teig rausnehmen und für 20 Minuten im Raum stehen lassen.
- Den Tisch mit Mehl bestäuben und danach den Teig ausrollen.
Kuchenfüllung
- Ofen auf 200 Grad vorheizen.
- Zucker, Zimt, Nelke und Muskat zusammenmixen.
- Äpfel schälen, entkernen und in mittelgroße Stücke schneiden. Die geschnittenen Äpfel mit dem Zuckermix gut mischen.
- Äpfel-Mischung in vorbereitete Kuchenform geben, Butterstücke und dann den restlichen Teig auf die Äpfel legen. Danach mit Milch und 1 Teelöffel Zucker bestäuben.
- 45 bis 50 Minuten backen oder bis die Äpfel-Mischung eine Temperatur von ca. 80 Grad erreicht hat.
- Warm mit einer Kugel Vanille Eis servieren.